dinsdag 31 december 2013

1673 - REALISTISCHE NIEUWJAARSWENSEN VOOR OUD EN NIEUW



***
Dinsdag 31 december 2013
Donkere maand
Zon 8u45-16u47
H Silvester
Geeft Silvester zon en wind, dan is de winter lang mijn vriend

*
Toekomstbeeld?

 
*
WAAROVER HET GAAT
Elke min of meer geleerde uiteenzetting begint altijd met een exacte omkadering van de gebruikte begrippen. Hier volgt weliswaar geen geleerde uiteenzetting, maar ik wil niemand op het verkeerde been zetten. Met ‘Oud’ en ‘Nieuw’ wordt hier niet bedoeld wat U normaliter op deze laatste dag van het jaar zou verwachten. ‘OUD’ staat hier voor Oude Belgen, en ‘NIUEW’ staat voor Nieuwe Belgen. Oude Belgen zijn blank van opperhuid, ze zijn joviaal en ze laten  gewoonlijk Gods water over Gods akker lopen. Zeker de Vlamingen. Nieuwe Belgen daarentegen hebben alle kleuren van de regenboog, ze hebben gewoonlijk lange tenen of lange vingers, met korte lontjes en van wijwater hebben ze geen kaas gegeten, omdat ze geen akkers of weiden als wiegende zeeën kennen in hun eigen land, maar maar alleen droog zaad en kale rotsen.
Tja, en van ‘Nieuwjaarswensen’ in de klassieke betekenis van het woord, zal het ook wel niet komen. Want zij ‘draaien’ op een andere kalender, die meer dan 632 jaar achter loopt bij de onze. Het zijn dan ook geen zaterdag-mensen, en al zeker geen zondag-mensen, integendeel, als het van hen zou afhangen, zouden die soort allemaal eigenhandig ‘over de kling gejaagd worden’, om alleen nog maar vrijdag-mensen over te houden. Da zijn de mensen die alleen tegenaan de vrijdag-avond naar hun eigen Kerkdiensten gaan. Daar worden ze iedere week op vrijdag in hun eigen spaghetti-klanken deskundig op kookpunt gehouden.
Op Oudejaarsavond zien (en vooral horen) we in dit warmbloedige Berlusconi-land het duizendvoudige aan vuurwerk knallers dan in Vlaanderen. Geen kat die er om maalt!. Het begon gisteren avond al, de dag voordien, en omdat we slechts met veel moeite onze 3 Duitse Herders kunnen kalm houden, blijven we op tot het spektakel wat over is. Samen met die knallers kreeg ik zodoende, net als de herdertjes bij nachte in het veld, als een heldere staartster tegen de donkere hemel, plots een knallend vuurwerk-idee. Een ‘steekvlampolitiek-idee’, als U dat beter begrijpt. Vandaar, om dus niet te eindigen zoals de Oude Belgen op de afbeelding bovenaan, deze real politieke Nieuwjaarswensen voor 2014, om onze landen zo vlug mogelijk uitgeburgerd te krijgen voor het te laat is.
Ministerie van Uitburgering.
Vermits de budgeten van alle NGO’s  ‘voor Ontwikkelingssamenwerking’ vanaf 01/01/2014 voortaan uitsluitend langs ons kanaal uitbesteed worden, gelden voortaan volgende regels.
Iedere Nieuwe Belg die denkt met de intellectuele bagage hier opgedaan, of met de opgedane technische vaardigheden en de nodige relaties een zaak te kunnen opstarten in het thuisland, bekomt van ons Ministerie van Uitburgering het nodige kapitaal als lening.
Oor iedere landgenoot die zich in deze slipstream ook laat uitburgeren, om  zijn diensten aan te bieden aan de voorgaande categorie, komt in aanmerking voor ruime betoelaging + ereteken.
Aan eerstgenoemden-piloot uitburgeraars die aan de basis liggen van andere uitburgerende landgenoten, wordt een essentiële premie toegekend + Lint in de Kroonorde.
Deze piloot-uitburgeraars moeten binnen de 5 jaar een rendabele onderneming kunnen voorleggen, met daarnaast het bewijs dat ze ter plaatse eer en aanzien genieten. Goede resultaten kunnen voorleggen, kan als gevolg hebben, dat de resterende lening wordt kwijtgescholden. Zij zullen daarenboven door de landsleiding in de adelstand kunnen verheven worden. En wat meer is, desgevallend Moslim zijnde, mogen ze een ernstig voorschot nemen op de hen bij Allah toegewezen 72 dagverse maagden.
Het achter gebleven uitschot wordt daarna uitgenodigd om een lange voettocht te maken, evenals de voltallige bevolking van onze gevangenissen, nadat zij hun dubbele nationaliteit in het daartoe bestemde mandje hebben moeten achterlaten.
*
Schaapjes hen ik niet kunnen tellen, wel nationaliteiten van de uit te burgeren Nieuwe Belgen. Aan 194, net zoveel als in Antwerpen op de schoolbanken blijken te zitten, ben ik bij al die prachtige liederen van de vele engelenkoren, in slaap gesukkeld
*
Waarom toch krijgt er nooit ’n Minister zo geen ‘steekvlam politiek idee’ die hij dan meteen in werking stelt? Of is dat niets meer dan een van die vele nieuwjaarswensen die de mensen achteloos rond zich blijven uitstrooien?
Ach, met ‘Capodano’ (de Kaap v/h Jaar) hangen er zoveel goede voornemens in de lucht!  
.
Geschreven door AABEE via Digitalia
*
 
*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten